Кандидат у президенти США, бізнесмен-мільярдер, голова і президент The Trump Organization Дональд Трамп заявив про готовність витратити 100 мільйонів доларів особистих коштів на підтримку своєї кандидатури. Названа ним сума - це лише найскромніший план, пише The New York Times.

За словами політика, поки його витрати невеликі - ЗМІ і так дуже часто згадують його. Він розраховував витратити 15 мільйонів доларів на піар, але потім змінив своє рішення.

"Я отримав стільки безкоштовної реклами, наскільки навіть не розраховував. Якщо ви дивитеся кабельне ТБ, яке складається з Трампа на 100%, навіщо вам ще більше Трампа в рекламі?", - сказав магнат.

Претендент зазначив, що якщо він стане кандидатом від Республіканської партії (це вирішиться на попередньому голосуванні), то політична організація вкладе в його кампанію додаткові кошти.

Якщо Трамп дійсно витратить 100 мільйонів доларів на просування власної кандидатури, то це стане найбільшою сумою для президентських виборів. Він поб'є рекорд Росса Перо - той витратив 62 млн доларів власних коштів під час виборів 1992 року.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Читайте також: Демократи США обурені політикою "ненависті" Дональда Трампа

Найбільш вірогідний кандидат від демократів - колишній держсекретар Хілларі Клінтон - вже витратила понад 18 мільйонів доларів, проте дані кошти вона отримала як пожертвування від своїх прихильників.

Трамп, магнат у сфері нерухомості та девелопменту, за оцінкою журналу Forbes, знаходиться на 405-му рядку в списку найбагатших людей світу зі статком 4,1 мільярда доларів. Незабаром після заяви про намір брати участь у президентській гонці він заявляв, що його капітал перевищує 10 млрд доларів.

У президентську гонку в США включилися більше двох десятків політиків. Згідно з опитуваннями громадської думки, серед демократів лідирує Хілларі Клінтон, серед республіканців - Трамп.