Міністри внутрішніх справ 28 країн Євросоюзу домовилися на екстреному засіданні в бельгійській столиці про розподіл 120 тисяч мігрантів.

Про це повідомила прес-служба люксембурзького представництва в Раді ЄС.

Як зазначає у соцмережі директор представництва Financial Times в Брюсселі Петер Шпігель, чотири країни ЄС виступили проти примусових квот на біженців. Серед них - Чехія, Словаччина, Угорщина і Румунія.

Як повідомляє журналіст, ще одна країна - Польща - погодилася на перерозподіл 66 тисяч біженців зараз і 54 тисячі - потім.

У той же час глава МВС Фінляндії, за інформацією журналіста, від голосування утримався.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Варто зауважити, що міністр внутрішніх справ Чехії Мілан Хованець відверто критикував рішення решти країн ЄС змусити прийняти біженців по обов'язкових квотам.

Читайте також: За дві доби Італія прийняла більше чотирьох тисяч біженців

"Більшість європейських країн рухається до прийняття порожнього та неефективного політичного жесту. Ми будемо проти", - написав він на своїй сторінці в Twitter.

Нагадаємо, на минулій зустрічі міністри юстиції і внутрішніх справ країн ЄС змогли лише узгодити раніше узгоджене розподіл 40 тис. біженців.

Ухвалення рішення про розподіл 120 тисяч людей було відкладено на більш пізній час.