Тисячі мігрантов з країн Північної Африки і Близького Сходу прибувають в Європейський союз за фальшивими сирійським паспортами.

Про це повідомляє The Daily Telegraph.

Необхідний документ, згідно з інформацією видання, можна отримати, звернувшись з відповідним запитом за телефоном, вказаним на сторінці однієї з груп в арабській версії соціальної мережі Facebook.

Контрабандист на ім'я Модар Альнабвані, який назвався вихідцем з Єгипту, пропонує організувати переїзд з Туреччини до Греції разом з фальшивим сирійським паспортом. Коштує це дві тисячі англійських фунтів стерлінгів.

Читайте також: З усіх мігрантів лише кожен п'ятий - сирієць – британські депутати

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

У виданні зазначають, що тисячі підроблених документів перебувають у вільному обігу в Туреччині, а також на інших шляхах, що ведуть у Євросоюз.

Одне з джерел видання також повідомляє, що іракці продають сирійські паспорта в секретних місцях у турецькому місті Стамбул. Їх можна придбати за ціною від 200 до 300 євро.

Нагадаємо, Казахстан заявив, що готовий прихистити на своїй території біженців з країн Близького Сходу.