Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі підписав указ про помилування 100 осіб, серед яких є два журналіста телеканалу Al Jazeera, раніше засуджених на три роки за співпрацю з угрупуванням "Брати-мусульмани".

Про це пише Reuters.

На свободу вийде Мухаммед Фахмі, що має подвійне громадянство Єгипту і Канади, а також єгиптянин Бахер Мухаммед. Спочатку в списку помилуваних не значився Бахер Мухаммед, проте пізніше представник президента уточнив, що він також помилуваний.

Ще один засуджений журналіст - австралієць Пітер Гресте, був депортований з Єгипту ще в лютому цього року, і не значиться в списку помилуваних.

Читайте також: В Єгипті будуть жорстоко карати за тероризм

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Всі троє журналістів категорично заперечують свою провину. У 2014 році вони були засуджені на 10 років ув'язнення, але після повторного розгляду справи покарання було знижено до трьох років позбавлення волі.

Влада ніяк не коментує оголошене президентом ас-Сісі помилування, яке може бути пов'язане з настанням мусульманського свята Курбан-байрам і майбутнім візитом єгипетського лідера в Нью-Йорк на Генеральну асамблею ООН.

Раніше повідомлялося, що США розчаровані і стурбовані рішенням єгипетського суду щодо журналістів телеканалу Al Jazeera. США закликали уряд Єгипту вжити всіх необхідних заходів для зміни вердикту, який "підриває саму свободу висловлення думки, необхідну для стабільності і розвитку".