Президент Колумбії Хуан Мануель Сантос та глава лівих радикалів FARC - Революційні збройні сили Колумбії - Родріго Лондоньо-Ечеверрі вирішили укласти мирну угоду.

Про це пише Reuters.

"Це сталося на історичній зустрічі в Гавані 23 вересня, яку організовав президент Куби Рауль Кастро", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Колумбія і Венесуела домовилися відкрити кордон

За словами глави Колумбії, мирну угоду підпишуть протягом півроку.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Згідно інформації, повстанці готові скласти зброю протягом двох місяців після підписання угоди, яке може статися 23 березня 2016. Вони підкреслили, що готові прискорити процес і підписати угоду раніше зазначеного терміну.

Держсекретар США Джон Керрі привітав угоду між урядом Колумбії та представниками ліворадикального угруповання.

"Оголошення, зроблені в Гавані, являють собою історичний прогрес у досягненні фінальної угоди про закінчення 50-річного збройного конфлікту. Світ як ніколи раніше близький для громадян Колумбії і мільйонів жертв конфлікту", - сказав він.

Він також подякував уряду Колумбії, папі Римському Франциску, Норвегії та Кубі, які виступають у якості гарантів мирного процесу.

Нагадаємо, конфлікт між урядом та повстанцями тривав із 1964 року. В ньому загинули щонайменше 220 тис. осіб. Мільйони людей змушені були переселитись.