Консорціум розслідувальних ініціатив Organized Crime and Corruption Reporting Project опублікував матеріал про 28-річну Катерину Тихонову (Путіну), яка стала керівником проекту Московського держуніверситету з бюджетом у 1,5 млрд доларів

Про це повідомляє hromadske.tv.

Екс-гімнастка, що виступала у дисципліні акробатичний рок-н-рол, увійшла в академічну раду МДУ між квітнем 2014 та січнем 2015, виявив OCCRP. У травні підконтрольний їй фонд Іннопрактика почав розробляти концепт Науково-технологічного парку університету.

Читайте також: Сьогодні набули чинності санкції проти РФ

Фонд за недовгий період існування знайшов впливових спонсорів, в основному керівників потужних держкорпорації Роснєфть, Газпром та Росатом, які управляються друзями Володимира Путіна. У цих же компаній Іннопрактика регулярно виграє тендери на чималі суми - як-от на 1,4 млн доларів у Роснєфті у 2015-му.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Тихонову російські ЗМІ вважають дочкою президента Володимира Путіна, з посиланням на неназвані джерела це підтверджували Reuters та Bloomberg. Катерина Володимирівна не відповіла на запит OCCRP про інтерв'ю, а також взагалі не спілкується з пресою з січня 2015-го, коли РБК опублікувало розслідування про роботу її фонду.

OCCRP зіткнулась зі складнощами і при визначенні її наукового статусу. Усі її статті написані у співавторстві із видатними науковцями. Формально вона значиться кандидатом фізико-математичних наук, проте OCCRP не знайшло її роботи у базі дисертації Російської державної бібліотеки, що вміщує усі захищені кандидатські.

"Тихонова швидко злетіла від статусу невідомої до одного з найвпливовіших науковців країни. Дуже мало наразі відомо про її наукові досягнення", - йдеться у матеріалі.