Польська влада перед поїздкою учнів до Росії заборонили везти їх до Криму і добилася обіцянки, що діти поїдуть до Петербурга.

Про це "Радіо Свобода" сказала Анна Марек, спікер Підляського управління освіти.

Коли до управління освіти дійшли чутки про те, що польських учнів збираються везти до Криму, керівник управління направив листа польській громадській організації "Російське культурно-просвітницьке товариство", яке обіцяло поїздку в якості призу за перемогу в конкурсі.

"11 вересня керівника управління запевнили, що товариство направило лист російським організаторам поїздки з вимогою змінити програму екскурсії, це прозвучало як обіцянка, що така зміна відбудеться. Замість Криму повинна була бути поїздка в Петербург, тобто, в програмі екскурсії повинні були бути Москва і Петербург. Принаймні, так нас інформували 11 вересня ", - розповіла Марек.

У четвер на брифінгу речник МЗС України Мар'яна Беца повідомила, що Україна у зв'язку з інцидентом направила ноту в МЗС Польщі. Однак і в МЗС Польщі, і в центрі, від імені якого діти поїхали в Крим, заявили, що з польською стороною ця поїздка не узгоджувалася, а організовувалася повністю російською стороною.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Читайте також: Окупаційна влада Криму готується до перебоїв з електроенергією та газом

Нагадаємо, в Росію поїхали учні та випускники семи підляшських шкіл, здебільшого з міста Білосток. Спочатку школярам показали Москву, а потім, замість обіцяної поїздки до Санкт-Петербург, несподівано посадили на літак і відвезли до Сімферополя.

Візит дітей у Крим висвітлювали різні російські ЗМІ, зокрема прокремлівський LifeNews, і поїздка була використана для проросійської пропаганди.