Міноборони Сполучених штатів та країн-союзниць не схвалюють плани Білого дому скоротити контингент американських військ на території Афганістану. Тому вони переглядають можливості зберегти бійців армії США в країні довше кінця 2016 року.

Про це пише Wall Street Journal.

"Генерал армії США Джон Кембелл направив п'ять різних рекомендацій представникам Пентагону і НАТО в кожній із яких міститься аналіз можливих ризиків", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: В Афганістані таліби випустили з в'язниці більше 350 в'язнів

У числі можливих варіантів міститься бажання зберегти чисельність контингенту на рівні десяти тисяч солдатів або близько того; скорочення чисельності американських військ до восьми тисяч; скорочення наполовину або слідування поточного плану по скороченню військ на кілька сотень чоловік до кінця 2016 року.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Чиновники хвилюються, що значне скорочення американських військ в країні може поставити Кабул в умови, коли уряд опиниться під тиском з боку активного в країні радикального руху "Талібан" та інших терористів.

Інші вважають, що навіть невеликий контингент армії Сполучених штатів здатний ефективно допомагати місцевому уряду протистояти бойовикам.

Багато хто відзначає негативний ефект від виведення американських військ з Іраку, після чого там активізувалася терористична організація "Ісламська держава".