Москва готова до дзеркальних заходів у відповідь на заборону Києва російським авіакомпаніям літати в Україну.

Про це заявив міністр транспорту РФ Максим Соколов, прередает Интерфакс.

"Із засобів масової інформації сьогодні нам стало відомо про намір уряду Арсенія Яценюка заборонити польоти авіакомпаній "Аерофлот" і "Трансаеро" на території України. Якщо ці наміри будуть реалізовані в реальні документи авіавлади України, які закриють повітряний простір для російських компаній, то російська влада буде змушена прийняти дзеркальні заходи", - сказав Соколов журналістам.

Читайте також: "Газпром" пішов на поступки Україні

Він заявив, що від такого розвитку подій постраждають насамперед громадяни України. "Ми розуміємо, що це фактично призведе до зупинки повітряного сполучення між країнами. І постраждають від цього, в першу чергу, громадяни України. Але підкреслю, що в сформованій обстановці до цього кроку російську сторону змушують дії української влади", - сказав Соколов.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Раніше в п'ятницю прем'єр України Яценюк заявив, що Кабмін згідно з рішенням РНБО ухвалив рішення про заборону польотів в Україну російських авіакомпаній, у тому числі "Аерофлоту" і "Трансаеро".

Крім того, згідно з повідомленням прес-служби уряду, Україна забороняє транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України, "якщо вони містять товари військового призначення, подвійного призначення або російську військову живу силу"