За оцінками ООН, щодня в Європу прибувають близько восьми тис. сирійських та іракських біженців і це може тривати ще невизначений час, пише ВВС.

В одну тільки Грецію щодня прибувають більше п`яти тис. чоловік, повідомив координатор ООН у справах біженців в Європі Амін Авад.

У Міжнародній організації з міграції вважають, що потік біженців не припиниться навіть узимку за умови, що зима буде не дуже холодною.

Всього з початку 2015 року в пошуках кращого життя до Європи приїхали близько півмільйона людей.

Найчисленніші національні групи серед них - це сирійці, іракці та еритрейці.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За словами експертів ООН, в одному тільки Іраку в тій чи іншій гуманітарної допомоги потребують близько 10 млн. чоловік.

Читайте також: ЄС надасть 1,5 млрд євро Туреччині та Македонії на утримування біженців

На цьому тижні лідери країн ЄС домовилися про розміщення на території країн Євросоюзу 120 тис. мігрантів. В основному, мова йде про тих, хто очікує вирішення свого питання в переповнених тимчасових центрах в Італії та Греції.

Угорщина, Чехія, Польща, Словаччина та Румунія висловилися проти плану про розподіл квот.