У п'ятницю, 25 вересня, в зоні карабахського конфлікту між вірменськими та азербайджанськими військовослужбовцями зав'язався бій, в результаті якого загинули п'ятеро людей і ще 19 отримали поранення.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Азербайджану, передає Інтерфакс-Україна.

Бій зав'язався в результаті застосування вірменською стороною великокаліберного озброєння, в тому числі, 82 мм мінометів.

Варто відзначити, що з азербайджанської сторони загинув один боєць, ще троє отримали легкі осколкові поранення. При цьому, в результаті відповідних дій азербайджанських військових вірменська сторона втратила вбитими чотирьох бійців, ще 16 отримали поранення. Стан 10 оцінюється як важкий.

У Міноборони Азербайджану стверджують, що Збройні сили Вірменії порушили за минулу добу режим припинення вогню на лінії зіткнення 74 рази, використовуючи, в тому числі 60 і 82 міліметрові міномети і великокаліберні кулемети.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Згідно з повідомленням, з урахуванням оперативної обстановки, Збройні сили Азербайджану завдали по позиціях супротивника 81 вогневий удар.

Коментарів з боку Вірменії поки не надходило.

Читайте також: Пентагон шукає можливість зберегти війська в Афганістані

Міжетнічний конфлікт на території Нагірно-Карабахської автономії почався ще у 1987 році.

У 1991 році почалася війна, яка тривала три роки. У 1992 році Нагірний Карабах в односторонньому порядку проголосив незалежність від Азербайджану, яку не визнала жодна країна світу.

У 1994 році після укладення перемир'я, конфлікт заморозили.