Сирійські повстанці, які проходили навчання Сполучених Штатах, передали частину свого військового обладнання терористичному угрупованню "Джебхат ан-Нусра", підрозділу "Аль-Каїди", в обмін на безпечний прохід через підконтрольну бойовикам територію.

Про це заявив представник Центрального командування США Патрік Райдер, повідомляє Українська правда.

Повстанці віддали терористам четверту частину виданого їм обладнання: шість вантажівок і боєприпаси.

"Повідомлення про надання членами NSF обладнання "Джебхат ан-Нусра" дуже нас турбують і порушують принципи програми по тренуванню і екіпіровці в Сирії", - зазначив Райдер.

Бійці NSF, є повстанцями, яких тренували інструктори з Америки, в Сполучених Штатах їх називають "новими сирійськими силами".

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Читайте також: У "ДНР" вивісили прапор Сирії (фото)

Як повідомлялося раніше 75 сирійських повстанців, які навчались в США, повернулися до Сирії з метою боротьби з джихадистами угрупування "Ісламська держава".