Дружина президента Перу Ольянта Умала і лідер правлячої Перуанської націоналістичної партії - Надін Ередіа - підозрюється в причетності до відмивання фінансових коштів. Як встановила прокуратура країни, протягом декількох років перша леді країни отримувала десятки тисяч доларів з невідомих джерел, передає El Nuevo Herald.

"Прокурор доручив розширити розслідування, щоб пані Надін Ередіа стала об'єктом розслідування у зв'язку з можливим злочином з відмивання активів під час передвиборних кампаній 2006 і 2011 років", - йдеться в заяву прокуратури.

Читайте також: Колумбія і Венесуела домовилися відкрити кордон

Раніше Ередіа проходила у справі про фінансування кампанії свого чоловіка лише як свідок. Самого ж главу держави підозрюють у тому, що він отримував незаконні кошти від декількох компаній Венесуели і, можливо, нинішнього президента Венесуели Ніколаса Мадуро, який у той час займав пост міністра закордонних справ країни.

Щоб встановити, чи причетна Надін Ередіа до незаконних операцій і нелегального фінансування очолюваної нею партії, слідство планує провести графологічну експертизу чотирьох фінансових документів, підписаних її ім'ям.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами
Показати ще