Швейцарія призупиняє продажі автомобілів Volkswagen, обладнаних дизельними двигунами, які можуть не відповідати екологічним нормативам.

Про це передає ВВС.

"Заборона діятиме, поки швейцарській владі не вдасться прояснити ситуацію із заниженням показників шкідливих викидів в атмосферу в деяких дизельних моделях", - повідомляють у виданні.

Раніше повідомлялося, що у Франції створюють незалежну комісію, яка проведе "вибіркове тестування" автомобілів в країні. Про це повідомила міністр екології та транспорту Франції Сеголен Руаяль.

Таке рішення прийнято у зв'язку зі скандалом, викликаним фальсифікацією екологічних даних німецьким автовиробником Volkswagen.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: Volkswagen визнав провину у махінаціях на європейському ринку

Руаяль не хоче, щоб скандал з Volkswagen негативно позначився на репутації французьких виробників. Щоб уникнути підозр, міністр ухвалив рішення про тестування автомобілів у Франції для перевірки відповідності стандартам сертифікації.

Крім тестів, французькі виробники нададуть свої лабораторії для інспекції, щоб зняти всі підозри.