Засудженого в Росії за шпигунство естонського громадянина Естона Кохвера обміняли на колишнього офіцера МВС Естонії Олексія Дрессена, який, у свою чергу, відбував покарання за передачу секретних даних російській ФСБ.

"26 вересня 2015 року на прикордонному КПП у Псковській області на мосту через річку Піуза відбувся обмін співробітника естонської спецслужби Естона Кохвера, засудженого в Росії за шпигунство, на Олексія Дрессена, колишнього офіцера департаменту Поліції безпеки МВС Естонії, що відбував покарання за передачу секретних даних ФСБ Росії", - повідомили у ФСБ у субботу, пише ВВС.

Раніше ЗМІ неодноразово прогнозували можливість такого обміну, але цю інформацію весь час спростовували.

Російські спецслужби затримали Естона Кохвера у вересні 2014 року на кордоні Росії з Естонією. Його звинуватили у шпигунстві, контрабанді і носінні зброї, а також у незаконному перетині держкордону РФ.

Читайте також: Президент Естонії запустив флешмоб на підтримку засудженого співвітчизника (фото)

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

ФСБ стверджувала, що Естон Кохвер був затриманий на російській стороні кордону при проведенні агентурної операції. При цьому Естонія заявляла, що озброєні люди викрали його з естонській території, поблизу прикордонного пункту Лухамаа, коли він брав участь у операції по запобіганню злочину на кордоні. Російський суд засудив естонця до 15 років позбавлення волі.

Олексій Дрессен був засуджений на 16 років позбавлення волі у 2012 році. В Естонії його звинуватили у держзраді. Слідство стверджувало, що Олексій Дрессен торгував інформацією про агентів і працівників поліції безпеки Естонії, а також передавав Москві відомості про діяльність латвійських контррозвідників.