Російський посол у Франції Олександр Орлов розповів про план президента РФ Володимира Путіна щодо Сирії, який він збирається запропонувати у Нью-Йорку під час засідання Генеральної Асамблеї ООН. Про це пише Укрінформ.

"Путін запропонує у понеділок у рамках Генеральної Асамблеї ООН план з урегулювання сирійської кризи. Його пропозиція передбачатиме створення широкої міжнародної коаліції за участю країн регіону Сирії, Ірану, Іраку, Туреччини, Росії та Заходу проти "Ісламської держави", - сказав дипломат в одному з інтерв'ю.

Він також повідомив, як саме Путін планує врегулювати "сирійську кризу".

Читайте також: У "ДНР" вивісили прапор Сирії (фото)

"Розпочати і виграти війну в Сирії, звільнити її від "Ісламської держави", розпочати політичний процес, зокрема, провести демократичні вибори у 2016 році під міжнародним контролем", - сказав посол.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Орлов зауважив, що лише однією повітряною операцією ІД не перемогти, потрібна наземна операція, яку мають здійснити "сирійська, курдська та іракська армії".

За його словами, Росія й надалі підтримуватиме Башара Асада, і потрібно, щоб його війська брали участь у міжнародній коаліції.

Нагадаємо, військові формування чотирьох держав створили спільний інформаційний центр у Багдаді для боротьби з терористами "Ісламської держави". У ньому працюватимуть генеральні штаби Росії, Сирії, Іраку та Ірану.