Чехія направить до Угорщини 20 солдат своєї армії разом із військовою технікою. Таким чином країна допоможе охороняти кордони Європейського союзу.

Видання iDnes повідомляє, що чеська армія прибуде до Угорщини 15 жовтня та знаходитиметься там не менше двох місяців. Начальник Генштабу Йозеф Бечвар розповів, що деталі місії обговорять пізніше.

"Ми підтримуємо контакти з угорцями, вони просили про допомогу. Я думаю, що це правильно захищати зовнішню межу Шенгену. Думаю, ми зможемо дати їм те, що вони просять", - сказав міністр оборони Чехії Мартін Стропніцкій.

Поки відомо, що чеська сторона має намір надати необхідне обладнання для угорців у вигляді матеріалів для будівництва паркану.

Читайте також: Росія, Сирія, Ірак та Іран створюють спільний центр для боротьби з ІДІЛ

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Угорщина, у свою чергу, будує паркани на хорватському, словенському та сербському кордонах. Найближчим часом також може розпочатись відгородження від Румунії.