Французькі військово-повітряні сили вперше в історії нанесли удар по позиціях терористів ІДІЛ. Операція проходила на території Сирії під керівництвом регіональних партнерів.

Інформація про атаку з'явилася сьогодні у канцелярії президента Франції. Цілі для нанесення удару французькі військові визначали протягом двох минулих тижнів.

На минулому тижні міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що його країна нанесе удар по терористам найближчим часом. У свою чергу, президент країни Франсуа Олланд назвав таке рішення "необхідним".

Війна у Сирії триває з 2011 року. За цей час країна втратила близько 220 тисяч мешканців, за даними ООН. Чинному президенту країни Башару Асаду протидіють повстанці та терористи з "Ісламської держави".

Читайте також: Німеччина не скасує санкції проти РФ

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

ІДІЛ є головною терористичною організацією на Близькому Сході. Її керівництво намагається захопити території декількох держав для встановлення там законів шаріату.