У Тольятті в неділю, 27 вересня, відбувся мітинг проти скорочень на АвтоВАЗі і суміжних підприємствах, повідомляє місцеве видання TLTgorod.

В акції, яка пройшла на вулиці Фрунзе поруч з парком Перемоги, взяли участь від 600 до 1000 чоловік. Незалежна профспілка "Єдність" нарахував близько 1,5 тисячі демонстрантів, поліція повідомила про 700 активістів. За даними TLTgorod, це був найбільший мітинг в Тольятті за шість років.

Як передає РІА Новости, крім припинення скорочень, мітингувальники вимагають націоналізувати АвтоВАЗ і підвищити працівникам зарплати. Крім цього, вони наполягають на відставці президента компанії Бу Андерссона.

За словами голови профспілки "Єдність" Ігоря Вітушенко, протягом тижня профспілка відправить свої вимоги керівництву АвтоВАЗу.

Читайте також: У Тольятті затримали українських тележурналістів

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

У разі відмови заводського начальства сідати за стіл переговорів профспілкові лідери планують приступити до процедури колективного трудового спору.

У вересні представник АвтоВАЗу Сергій Ільїнський повідомив, що компанія вже оптимізувала штат в 2014 році, скоротивши близько 20% співробітників (більше 10 000 чоловік). У 2015 році планується скоротити 1,1 тисячі осіб з числа керівників, фахівців і службовців. На цьому, за словами Ільїнського, скорочення завершаться.