Молдовські ліві політичні сили – Партія соціалістів і "Наша партія", які організували сьогодні масштабний антиурядовий мітинг в центрі Кишинева, висунули ультиматум президентові Ніколае Тімофті. Вони вимагають від нього подати у відставку у тижневий термін, повідомляє місцеве видання NewsMaker.

У разі невиконання ультиматуму, вони обіцяють вдатися до "плану Б", деталі якого не розголошують.

Для передачі своїх вимог президенту лідери соціалістів і "нашистів" Ігор Додон і Ренато Усатий по завершенні кишинівського мітингу приїхали в заміську резиденцію глави держави в Кондріці. Їх супроводжували прихильники – всього до резиденції прибуло приблизно 100 автомобілів.

Усіх до президента не пустили спецпризначенці, які охороняють резиденцію. У підсумку передати Ніколае Тімофті підготовану протестувальниками заяву про відставку було доручено депутату-соціалісту Владу Бетринчі.

Читайте також: У Кишиневі знову почались мітинги проти влади

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Молдовського президента на місці не виявилося. Принаймні, так повідомив, вийшовши з резиденції, Бетринча. За його словами, заяву про відставку президента було передано співробітникам резиденції, і якщо протягом тижня вона не буде підписана, протестувальники перейдуть до "плану Б". У чому саме полягає цей план, і Бетринча, і Додон говорити відмовилися.

Після цього всі учасники виїзного протесту вирушили назад до Кишинева.

Нагадаємо, 27 вересня близько опівдня у столиці Молдови Кишиневі розпочалась масова протестна хода. Протести в Молдові тривають уже третій тиждень.