Нафтогазова компанія Royal Dutch Shell оголосила про замороження проекту по видобутку нафти і газу на шельфі Аляски. Про це повідомляється на сайті компанії.

Таке рішення було прийнято через незадовільні результати розвідки ключових свердловини Burger J в Чукотському морі, яка розташована недалеко від Барроу (штат Аляска).

"Shell виявила ознаки нафти і газу в свердловині Burger J, але їх недостатньо, щоб гарантувати подальше освоєння родовища Burger. Свердловина буде запечатана і закрита відповідно до правил США", - йдеться в повідомленні компанії.

Також компанія вказує на високу вартість буріння в Чукотському морі і складне та непередбачуване законодавче регулювання видобутку на шельфі Аляски.

Читайте також: Росія готується до падіння ціни на нафту до 30 доларів за барель

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Родовище Burger розташоване в американській частині Чукотського моря, воно було відкрито в 1990 році. Нафтові запаси Аляски становлять близько 9% від загальноамериканських, або 2,9 млрд. барелів.

В цілому, Shell належить 275 ділянок на континентальному шельфі США в Чукотському морі.

Відзначимо, Royal Dutch Shell вже намагалася вести видобуток в цьому районі Чукотського моря. Роботи були припинені в 2012 році, після того як фахівці компанії втратили контроль над буровою платформою. Береговій охороні довелося евакуювати 18 нафтовиків.