Французька прокуратура почала розслідування проти чинного президента Сирії Башара Асада та його режиму. Оцінка його діям надаватиметься на основі фотознімків з часу ведення війни у країні.

Агентство AFP повідомляє, що прокуратура Парижу відкрила справу ще 15 вересня. Правоохоронці проведуть розслідування злочинних дій Асада та його оточення у період з 2011 по 2013 роки.

За даними джерел із французьких дипломатичних кіл, сирійський військовий фотограф, відомий як "Цезар", надав близько 50 тисяч знімків прокурорам. Він їх робив під час проведення бойових дій, після чого втік з країни. На них освітлюються жорстокі злочини проти населення.

Читайте також: Росія вимагає від США негайно звільнити небо Сирії

Наразі світові лідери розходяться у поглядах стосовно Асада. ЄС та США вимагають його відставки та вважають політичним злочинцем, а РФ наполягає на подальшій підтримці його диктаторського режиму.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК
Показати ще