Колишній співробітник Google Санмай Вед купив домен Google.com всього за 12 доларів (близько 262 грн). Чоловік випадково виявив, що цей домен виявився вільним і придбав його.

Про це він написав у себе на сторінці в соцмережі Linkedin.

Для покупки домену Вед використовував сервіс Google Domains. Чоловік ввів Google.com і додав товар у кошик, оформивши замовлення всього лише за 12 доларів. У цей момент колишньому співробітнику компанії прийшло СМС-підтвердження покупки. Крім того, новий власник популярного домену навіть отримав доступ до панелі управління.

Однак молодий чоловік вирішив вчинити чесно: він надіслав у Google скріншоти, на яких зобразив всю свою коротку історію володіння популярним доменом, а також докладно описав процес покупки Google.com. Вже через хвилину сервіс скасував замовлення колишнього співробітника. Представники "гуглу" повернули чоловікові його 12 доларів і пояснили, що цей домен вже був зареєстрований раніше.

Читайте також: Facebook дозволив використовувати зациклене відео замість фото

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Тоді Санмай Вед вирішив ще раз спробувати купити домен, але у нього не вийшло це зробити: Google.com став недоступним для покупки. "Як мінімум я став тією людиною, хто володів Google.com хоча б хвилину", - зазначив Вед.

Як повідомлялося раніше, Microsoft і Google припинили війну за патенти.