Велика частина сиру, який продають в російських магазинах, фальсифікована рослинними жирами, повідомили "Інтерфаксу" в Россільгоспнагляді у четвер, 1 жовтня.

"Особливо нас турбує ситуація на ринку сирів. За нашими даними, 78,3 відсотка продукції, яка підноситься споживачам як сир, такою не є, оскільки фальсифікована рослинним жиром", - розповів представник відомства.

У магазинах Москви і Підмосков'я, показали перевірки ветеринарної служби, фальсифікована 45 відсотків сиру. В цілому ж, на молочному ринку підроблено кожен четвертий продукт, з'ясували фахівці відомства під час перевірок, проведених з початку року.

Сир фальсифікують немолочними жирами, наприклад, пальмовою олією або замінниками молочного жиру. З такими жирами в Росії можуть продавати до 20 відсотків молочної продукції, говорив у вересневому інтерв'ю "Комерсанту" міністр сільського господарства Олександр Ткачов.

Читайте також: Війна Росії з продуктами: знищено вже 700 тонн

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Міністр запропонував "великими літерами" маркувати продукти з немолочними жирами, "щоб споживач зміг сам визначитися, купувати молочний продукт з молока за вищою ціною або продукт з додаванням немолочних жирів за нижчою".

У Росію з серпня 2014 року заборонено ввозити продукти харчування, у тому числі молоко і сир, з країн Євросоюзу, США, Австралії та інших держав, які ввели санкції проти РФ.