Сполучені Штати спільно з Федеральною розвідувальною службою Німеччини і телекомунікаційною компанією Deutsche Telekom прослуховували словенські телефонні дзвінки протягом 2005-2008 років.

Про це пише Корреспондент.

"До редакції словенського телевізійного каналу ПОП ТБ надійшли документи, в яких іде про строго конфіденційну операцію американських спецслужб під кодовою назвою "Ейконал", - розповіли телевізійники 2 жовтня.

Читайте також: Греція підтримує цілісність України - Ципрас

Метою операції був збір даних про телефонні розмови європейців з можливістю їх подальшої ідентифікації та обробки.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

У список європейських країн, які прослуховували, увійшла і Словенія.

Згідно інформації, американці спільно із німцями, в зазначений період, фіксували і записували всі телефонні дзвінки з Любляни в Брюссель, Амстердам, Роттердам і Франкфурт.

Після запису, матеріали спрямовували до штаб-квартири розвідки Німеччини в місті Пуллах, а потім вони потрапляли в Бад-Айблінг, де американці і проводили їх аналіз.

Нагадаємо, раніше на Wikileaks виклали документи, згідно із якими, влада Сполучених Штатів стежила за трьома канцлерами Німеччини.