1 жовтня, 26-річний американець вбив десятеро людей та поранив ще сімох у коледжі Umpqua в Орегоні, щоб "прославитись". Сам нападник був убитий. Президент США Барак Обама у емоційній формі закликав посилити жорсткість законів щодо носіння зброї.

Про це пише CNN.

"Напередодні, в середу вночі, вбивця повідомив про свої плани здійснити стрілянину на одному з форумів в інтернет. Форумчани підбивали його до цього, давали поради як це краще зробити і яку зброю використовувати", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Чергова стрілянина в США: 10 загиблих у коледжі в Орегоні

При цьому, інші учасники форуму називали його "жалюгідним невдахою". У своєму повідомленні вбивця написав: "Це мій єдиний шанс потрапити на шпальти газет. Я такий нікчемний".

Популярні новини зараз
Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

На місці злочину виявили три пістолети і гвинтівку, розповів представник правоохоронних органів. Вбивця був у бронежилеті і добре озброєний. У нього було достатньо боєприпасів, щоб вести тривалу перестрілку.

За словами шерифа округу Дуглас Джона Хенліна, раніше кількість постраждалих в результаті події було сильно завищена. Тоді повідомляли про 13 загиблих.

"Я не буду говорити, хто він. Не буду давати йому те, чого він хотів", - заявив шериф, відмовляючись називати ім'я нападника.

Представники влади, знайомі з ходом розслідування, повідомили, що вбивцею виявився 26-річний Кріс Харпер Мерсер. Слідчі опитують членів його сім'ї та друзів.

У зв'язку із інцедентом, президент Сполучених Штатів знову закликав до перегляду законів щодо контролю над зброєю.

"Не повинно бути такого, щоб хтось, хто хоче нашкодити людям, так легко міг отримати зброю. Наших молитов недостатньо. Цього недостатньо! Ми - єдина країна в світі, де подібні масові вбивства відбуваються кожні кілька місяців. Це стало рутиною!", - сказав Обама у своєму зверненні у Білому домі, він говорив дуже емоційно і виглядав роздратованим.

Глава США знову розкритикував конгрес за відсутність бажання прийняти хоча б "скромні закони з регулювання того, як використовувати зброю".

"Конгрес заважає навіть збирати дані, які можуть скоротити кількість смертей від вогнепальної зброї. Це - безглуздо", - додав президент.

Нагадаємо, Барак Обама неодноразово закликав конгрес США прийняти законодавство про обмеження носіння зброї, яке гарантоване Конституцією США. Всі ці ініціативи провалилися в конгресі.