США, Німеччина, Велика Британія, Франція, Туреччина, Катар і Саудівська Аравія закликали Росію припинити військово-повітряну операцію в Сирії і сконцентруватися на боротьбі з бойовиками угруповання "Ісламська держава".

Про це йдеться в оприлюдненій Міністерством закордонних справ Туреччини спільній декларації, передає Reuters.

"Висловлюємо глибоку занепокоїність у зв'язку із російською військовою присутністю у Сирії і особливо атак російських ВПС в районах Хама, Хомса і Ідліб з учорашнього дня, які призвели до жертв серед мирного населення, а не вразили цілі "Ісламської держави", - наголошується в заяві.

Влади країн-союзників також висловили стурбованість можливою подальшою ескалацією конфлікту.

Москва у свою чергу відкинула звинувачення, що авіаудари наносяться не по позиціях бойовиків, і вважають такі дані частиною інформаційної війни.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Читайте також: Жодна російська бомба не влучила в позиції ІДІЛ - Пентагон

Нагадаємо, 30 вересня Росія завдала першого авіаудару у Сирії. Авіаудар було зроблено біля міста Хомс, яке розташоване на заході Сирії.

У Кремлі стверджують, що завдають ударів по позиціях бойовиків "Ісламської держави", однак, за словами експертів, у містах, які зазнали атак, цих бойовиків немає, а є лише озброєна опозиція, яку підтримують США.

За даними експертів, в результаті атак російських винищувачів загинули не менше 27 мирних громадян, деякі кажуть навіть про понад 65 загиблих, серед яких - діти.