Наймолодший терорист Британії довічно засуджений за спробу влаштувати теракт під час параду на честь Дня ветеранів в Австралії, повідомляє The Independent.

14-річний підліток з міста Ланкашир за допомогою інтернету зв'язався з австралійськими джихадистами, які хотіли вчинити напад на поліцейських в Мельбурні. Як стверджує суд, хлопчик виступав у ролі порадника і організатора теракту.

Два тижні після створення аккаунта в Твіттері і публікації екстремістських повідомлень молодий злочинець набрав 24 тисячі фоловерів і став відомий серед джихадистів.

На думку адвоката Джеймса Пікапа, така раптово набута популярність "заповнила порожнечу в житті підлітка". Повідомляється, що юнак постійно відчував себе ізольованим, так як у нього були проблеми з очима. Незадовго до злочину його батьки розлучилися. 14-річного терориста кілька разів виключали зі школи за непослух і образливу поведінку.

Один з учителів обвинуваченого виступав як свідок. Чоловік заявив, що учень неодноразово погрожував йому, а один раз сказав, що хоче "перерізати вчителю горло і подивитися, як він спливає кров'ю". Молодий чоловік також вихваляв Усаму бен Ладена і заявляв, що терористи, які вбили журналістів газети Charlie Hebdo, є його "героями".

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Читайте також: Індійських терористів стратять за вибухи в поїздах

У суді було заявлено, що підліток обмінявся з джихадастами більш ніж трьома тисячами зашифрованих повідомлень і вийшов на контакт з одним з головних пропагандистів "Ісламської держави" Абу Халідом аль-Камбоді. У присутності матері і батька підліток визнав свою провину і підтвердив, що причетний до розпалювання тероризму за кордоном.

План по вбивству кількох офіцерів поліції на параді в Мельбурні швидше за все вдалося б здійснити, якби британській поліції не вдалося зламати телефон юнака та попередити колег з Австралії про підготовку злочину.

День ветеранів святкується в Австралії щороку 25 квітня в пам'ять про учасників битви при Галліполі в ході Першої світової війни.