Угорщина дала згоду на відкриття командного центру НАТО для координації розгортання сил швидкого реагування Альянсу на своїй території.

Про це повідомляє Reuters.

"Його завдання в мирний час – організувати і спланувати міжнародні навчання, а в разі надзвичайних ситуацій – координація сил швидкого реагування НАТО", – сказав представник НАТО в коментарі інформаційній агенцій.

Він додав, що у центрі працюватимуть 40 співробітників з Угорщини та інших країн-членів НАТО, але він не буде базою для сил Альянсу.

Читайте також: НАТО не збирається змінювати позицію щодо України

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Крім того, за словами представника НАТО, деякі східноєвропейські країни-члени Альянсу закликають сконцентрувати сили на стримування можливого нападу Росії. "Ми виходили з того, що світ стає дедалі більш небезпечним місцем, і нам, можливо, буде потрібна швидка і ефективна допомога від наших союзників", – сказав він.

Подібні центри вже створені у Литві, Болгарії, Естонії, Латвії, Польщі та Румунії.