Канцлер Німеччини Ангела Меркель повідомила, що її країна не відмовиться від конституційного права на прихисток. Вона запевнила, що це буде суперечити женевській конвенції про біженців.

В інтерв'ю Deutschlandfunk Меркель запевнила, що наразі немає необхідності відмовлятись від своїх конституційних принципів. У випадку змін в основний законодавчий документ біженці зможуть подати скаргу на ФРН за порушення женевської Конвенції.

Цікаво, що позиція федерального канцлера принципово відрізняється від багатьох німецьких політиків. Нещодавно міністр фінансів Баварії Маркус Зедер наголошував на необхідності скоротити кількість емігрантів, навіть якщо доведеться переписати конституцію.

Меркель вважає необхідним шукати інші варіанти подолання міграційної кризи. Для цього потрібно прискорювати процедуру розгляду заявок, ретельніше охороняти кордони ЄС та рівномірно ділити емігрантів між членами союзу.

Читайте також: Німеччина святкує 25-річчя падіння Берлінської стіни (фото, відео)

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Вона також додала, що навіть зараз не змінила би свого рішення надати вільний доступ до країни біженцям.

Голова МЗС країни Франк-Вальтер Штайнмаєр наголосив, що Німеччина вже прийняла 600 тисяч переселенців, а кожен день прибувають по 10 тисяч нових.