Посольство Росії в Туреччині підтверджує факт порушення російським військовим літаком турецького повітряного простору.

"Дійсно, такий інцидент мав місце. У суботу була бесіда посла Росії в Туреччині Андрія Карлова з першим заступником міністра закордонних справ Туреччини, нам сказали про цей інцидент, вручили відповідну ноту", - сказав "Інтерфаксу" прес-секретар посольства Росії в Туреччині Ігор Мітяков.

У понеділок Туреччина вимагала у російського посла пояснити, як в суботу військовий літак РФ порушив повітряний простір країни.

Згідно із заявою турецького міністерства закордонних справ, на перехоплення спрямували два винищувачі F-16 ВПС Туреччини.

Читайте також: МЗС Туреччини викликало "на килим" російського посла

Популярні новини зараз
Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

На питання про те, чи зможе цей інцидент негативно вплинути на російсько-турецькі відносини, прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков відповів: "Двосторонні відносини з Туреччиною дуже комплексні, мають досить міцну основу з погляду взаємовигідних відносин".

Міністр оборони США Ештон Картер, який перебуває з візитом в Іспанії, в понеділок заявив, що "військові дії Росії проти груп помірної опозиції в Сирії ведуть до ескалації громадянської війни".