Контрабандисти з країн Східної Європи, які мають зв'язки з ФСБ Росії, за останні п'ять років намагалися чотири рази продати на "чорному ринку" Молдови радіоактивні матеріали близькосхідним екстремістам.

Про це пише Associated Press.

Повідомляється, що останній випадок стався в лютому поточного року, коли зловмисники виставили на продаж на нелегальному ринку зразки високорадіоактивного цезію. Вони мали намір знайти покупця з терористичного угрупування "Ісламська держава".

Правоохоронні органи Молдови кажуть, що припинення кооперації між Росією і Заходом призвело до того, що на даний момент стало важко відстежити шляхи контрабандистів на "чорний ринок". Також невідомо, яка кількість радіоактивних матеріалів потрапила у незаконний обіг.

Читайте також: Кремль повинен підтвердити бомбардування "ІДІЛ" - МЗС Великобританії

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Найбільш серйозний випадок стався в 2011 році, коли громадянин Росії намагався продати уран-235 і креслення для "брудної бомби" вихідцю з Судану.