Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти радника глави МВС України, народного депутата Верховної Ради Антона Геращенка.

Про це заявив офіційний представник відомства Володимир Маркін, пише УНН.

За його словами, справа заведена після посту Геращенка в соцмережах з пропозицією публікувати дані про російських військових, які беруть участь в операції в Сирії.

Кримінальну справу порушено за статтею публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму.

Раніше глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що не залишить без відповіді заклики радника міністра внутрішніх справ України Антона Геращенко публікувати інформацію про російських військових у Сирії.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Читайте також: Моє "чеченське минуле" - клінічний діагноз Кремля - Яценюк

Кадиров оголосив, що Геращенко пов'язаний з терористами "Ісламської держави". За словами лідера Чеченської республіки, у нього є докази причетності Геращенка до ІДІЛ.

Нагадаємо, голова СК Росії Олександр Бастрикін в інтерв'ю від 8 вересня заявив, що у нього є докази участі прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка у Першій чеченській війні на боці чеченців.