У багатостраждальній Гватемалі почалося виверження вулкана Фуего, який розташовується в західній частині країни. Його стовп попелу сягнув висоти у 4,8 км над рівнем моря.

Про це пише Корреспондент.

"Лавові потоки від жерла вулкана розтеклися на відстань 1 км з його південного боку, і на 0,7 км - з північно-західної", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Кількість жертв від зсуву в Гватемалі зросла до 175 осіб

Місцева влада відзначає, що необхідноcті проводити евакуацію жителів потенційно уразливих районів, розташованих поруч з вулканом, поки немає.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Проте вже оголосили жовтий, тобто середній, рівень тривоги. Управлінню цивільної авіації країни рекомендували вжити заходів і враховувати ситуацію, яка склалася при організації повітряного руху.

Нагадаємо, кількість загиблих від найсильнішого зсуву після дощів в селищі Санта-Катаріна-Пінула неподалік від столиці Гватемали досягло 202 особи.

Довідка. Фуего має висоту 3,7 км та входить до числа найактивніших вулканів на території країни. Протягом цього року він вже вивергався вже кілька разів.