Сенат Конгресу Сполучених Штатів ухвалив законопроект про оборонні витрати на 2016 рік, який почався 1 жовтня. В нього включили положення про надання військової допомоги Україні.

Про це пише Корреспондент.

"За рішення проголосували 70 сенаторів, 27 виступили проти. Загальний обсяг асигнувань на військові потреби у документі встановили на рівні в $ 612 млрд.", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: США не знімуть санкцій з Криму до повернення його Україні – Нуланд

Документ вже схвалили раніше у палаті представників Конгресу. Його автори підкреслюють, що американський президент Барак Обама говорив саме про таку суму на початку року.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Він не зобов'язує, але дає можливість керівнику Пентагону Ештону Картеру, координуючись із держсекретарем США Джоном Керрі, використати $300 млн. на надання Києву "належного сприяння у сфері безпеки та розвідки".

Наприклад, передавати Україні "розвідувальну інформацію в режимі реального часу", надавати поставки протитанкової зброї, мінометів, систем, гранатометів, стрілецької зброї.

Києву також можуть передати контрбатарейні радари, "безпілотні тактичні системи спостереження з повітря", захищені засоби зв'язку та засоби радіоелектронної боротьби.

Зазначену суму можна також витрачати на навчання збройних сил та інших сил безпеки уряду України.

Тепер текст документу відправлять Бараку Обамі.

Нагадаємо, раніше адміністрація президента Сполучених Штатів говорила про те, що планує накласти вето на цей проект закону.