Сирійська журналістка Холуд Валід стала володаркою премії імені Ганни Політковської 2015 року. Премію створила організація "Допомогти кожній жінці у вогні війни" та визнала роботу Валід хороброю та надихаючою.

Холуд Валід працює у підпільній газеті Enab Baladi та пише про усі злочини сирійської влади над громадянами країни. Як запевняють організатори премії, жінка щодня стикається із небезпекою від чинного диктаторського уряду Башара Асада.

Відомо, що вже трьох журналістів газети Enab Baladi вбили через політичні інтереси. Ще кількох працівників заарештували.

Мешканка Сирії стала вже дев'ятою володаркою премії. Вперше цю нагороду вручили у Лондоні росіянці Наталії Естеміровій, яку вбили у 2009 році.

Читайте також: Екс-редактор Reuters помстився за звільнення змовою із хакерами Anonymous

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Ганна Політковська була російською журналісткою, яка була опозиціонеркою російської влади. Її вбили 7 жовтня 2006 року. Цей злочин вважається замовним та направленим проти свободи слова.