Сьогодні прокуратура Німеччини провела обшук приміщень у штаб-квартирі Volkswagen у місті Вольфсбург. Перевірка відбулась у рамках розслідування справи з екологічних махінацій від автоконцерну.

Правоохоронці Німеччини розпочали власне розслідування у країні після кількох скарг від громадян та від самої компанії на автівки Volkswagen. Наразі у VW намагаються з'ясувати, хто причетний до скандалу.

У США агентство по захисту навколишнього середовища виявило порушення екологічних норм у моделях Audi A3, Jetta, Beetle, Golf та Passat.

Американський голова концерну Майкл Хорн сьогодні має дати свідчення перед конгресом. Нещодавно він запевняв, що дізнався про проблеми з дизельними двигунами на початку року, але лише кілька тижнів тому йому стало відомо про порушення з боку компанії.

Читайте також: Медіамагнат Мердок вибачився за образливий твіт про Обаму

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Нагадаємо, що на автівках VW були встановлені прилади, які вмикають показники невисокого забруднення повітря лише під час перевірки. При експлуатації автомобілі забруднюють навколишнє середовище набагато сильніше.

Через це Volkswagen вже відкликав близько півмільйона автомобілів зі США. На компанію також подали чисельні позови на десятки мільярдів доларів.