Християнсько-демократична партія Швеції проголосувала за вступ країни до НАТО. Це означає, що всі чотири консервативних опозиційних партії Швеції нині підтримують вступ до альянсу.

Голосування 9 жовтня відбулося на тлі ймовірних дострокових парламентських виборів у Швеції. Нинішня правляча коаліція лівих виступає проти вступу до НАТО, повідомляє Радіо Свобода.

У жовтні 2014 року опитування громадської думки засвідчило, що чимало шведів підтримують членство своєї країни в НАТО на тлі зростання напруженості у відносинах із Росією.

Читайте також: Швеція обміняє півмільйона доларів на українську гривню

Раніше влада Швеції повідомляла про ймовірність неодноразового порушення минулоріч Росією територіальних вод Швеції. Крім того, шведські літаки часто перехоплювали російські винищувачі над Балтійським морем.

Популярні новини зараз
Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Швеція з 1994 року є членом програми НАТО "Партнерство заради миру", і як йдеться на сайті НАТО, є "одним з найбільш активних партнерів" альянсу.