Сьогодні о восьмій ранку у Білорусі розпочався основний етап президентських виборів. Громадяни обирають нового лідера країни з чотирьох кандидатів. Про це пишуть білоруські ЗМІ.

У цьогорічних президентських перегонах беруть участь чинний та вічний очільник держави Олександр Лукашенко, ліберал-демократ Сергій Гайдукевич, голова патріотичної партії Микола Улахович та єдина опозиціонерка Тетяна Короткевич.

Для громадян відкрито більше шести тисяч виборчих дільниць по всій країні. Вони можуть залишити свій голос з восьмої ранку до восьмої вечора. Також для білоруських дипломатичних місій за кордоном створено 49 дільниць у 37 країнах.

Напередодні у країні відбулись масштабні антивладні мітинги, в тому числі у Мінську. Активісти вимагали проведення прозорих виборів. В останнє така кількість людей збиралась у столиці після виборів 2010 року.

Читайте також: У Мінську протестували проти фальсифікацій на виборах

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Раніше опозиціонери та громадські активісти закликали громадян Білорусі бойкотувати вибори, адже вони, за інформацією противників Лукашенка, вже сфальсифіковані.