Польща проводить військові навчання "Dragon-15". Вони проходять на полігоні поблизу міста Ожиш в північно-східній частині країни. Це неподалік від Калінінградської області Росії.

Про це повідомляє "Польське радіо".

У маневрах приймають участь військовослужбовці з США, Великобританії, Канади та Німеччини.

Всього в навчаннях задіяли сім тисяч військових. З них 900 – це бійці з армій союзників Польщі по НАТО.

На маневри планують залучити майже 700 одиниць техніки. Зокрема: танки Leopard 2A5, бронетранспортери Rosomak, самохідні артилерійські установки Dana, а також ракетні установки Langusta.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Сценарій навчань – це конфлікт між двома блоками держав. Вони ведуть боротьбу за природні ресурси. Перед польськими солдатами та їх партнерами по НАТО стоїть завдання витіснити умовного ворога із зайнятої ним території.

Нагадаємо, дев'ятого жовтня міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон оголосив про посилення тренувань для Збройних сил України. Під час зустрічі міністрів оборони в четвер у Брюсселі, він наголосив на присутності британців у складі військ НАТО. Вони, за його словами, посилюватимуть свої позиції у Балтійських країнах та Польщі.