У містах Туреччини відбуваються чисельні мітинги проти чинного президента країни Реджепа Таїпа Ердогана. Очільника держави вважають причетним до терактів в Анкарі, внаслідок яких загинули 95 людей.

Тисячі турків вийшли на вулиці своїх міст виразити обурення та жаль з приводу жахливої трагедії у столиці. На головній площі Стамбулу протестують близько 10 тисяч людей, повідомляє AFP.

Також демонстранти вийшли на мітинг у Діярбакирі, Ізмірі, Батмані, Урфі та Вані. Усі вони вважають Ердогана співорганізатором теракту.

У місті Діярбакир, мешканці якого є переважно курдами, учасники акцій втрутились у бійку з поліцією. Правоохоронці застосували проти них сльозогінний газ.

Після теракту прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що уряд підозрює у вибухах Робочу партію Курдистану та терористів "Ісламської держави".

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Читайте також: Таліби скоїли вибух у Афганістані

Нагадаємо, теракт у столиці стався вчора на мітингу "Труд. Мир. Демократія", який був присвячений припиненню боротьби між турками та курдами. Невідомий активізував дві вибухівки та забрав життя майже сотні людей.