Перший з'їзд "Союзу добровольців Донбасу" - організації росіян, які воювали на сході України пройшов у суботу в Москві. Про це повідомляє Російська служба ВВС. Очолив цей союз політтехнолог і колишній прем'єр самопроголошеної "ДНР" Олександр Бородай.

На з'їзд зібралися близько 600 делегатів. Як пояснив Олександр Бородай, це в основному польові командири, і за кожним з них в середньому кілька десятків людей, які воювали в самопроголошених "ДНР" та "ЛНР".

Читайте також: "Комуністи ДНР" влаштували жалюгідний мітинг на підтримку бойовиків (фото)

Бородай говорив, що на Донбасі воювали близько 30-50 тисяч росіян. Москва відкидає звинувачення світових лідерів. Уряд стверджує, що російські громадяни, які воювали на стороні "республік", є виключно добровольцями.

"Ми повинні координуватися...ми повинні бути готові знову, якщо буде треба, захистити нашу батьківщину. А наша батьківщина - там, де живуть російські люди",- говорив делегатам з'їзду Бородай. На його думку, "ветеранами" людей, що пройшли війну на Донбасі називати поки недоречно, бо війна ще не закінчилася.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Втім, головними цілями СДД, як розповів на з'їзді виконавчий директор нового союзу, колишній так званий міністр держбезпеки "ДНР" Андрій Пінчук, є захист та представництво інтересів ветеранів війни в Україні, їх соціальна реабілітація і матеріальна допомога.