Партія "Альтернатива для Німеччини", яка з минулого року є членом парламенту федеральної землі Тюрингії, обурила місцеву громадськість та політиків. Її представники запросили у очільників землі данні про громадян з нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

Член партії Корінна Херольд потрапила до скандалу, адже це вона запросила інформацію про геїв, бісексуалів та лесбіянок. Про це пишуть у DW.

Жодна німецька державна установа не веде подібну статистику. Але сам факт такої дії обурив представницю "лівих" сил Сюзанне Хенніг-Велльзов.

"Херольд намагається грати у моральну поліцію. На щастя, часи, коли гомосексуалісти мали реєструватись вже у минулому", - заявила Хенніг-Велльзов.

Свою точку зору з цього приводу висловив також директор меморіального комплексу Бухенвальд Фолькхард Книгге.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

"Це дає нам необхідність замислитись, адже останнім часом "Альтернатива для Німеччини" демонструє себе як націоналістична партія. Вовк скидає овечу шкуру", - додав Книгге.

Читайте також: У Берліні масові протести проти зони вільної торгівлі ЄС-США

Зазначимо, одностатеві шлюби є законними у Німеччині з 2001 року. У країні досить спокійно ставляться до гомосексуалізму, хоча і бувають випадки гомофобії у суспільстві.