Пам'ятний монумент хрестителю Київської Русі був відкритий в італійській столиці на території комплексу Свята Софія, повідомили українські дипломати у Ватикані.

У Римі сьогодні відбулася церемонія відкриття пам'ятного монумента князю Володимиру Великому, який хрестив Київську Русь. Про це повідомляє в Facebook посольство України у Ватикані.

"Сьогодні в Римі, на території комплексу Свята Софія, відкрито пам'ятник князю Київському Володимиру Великому, хрестителю Київської Русі", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Ватикан розкритикував польського священика-гея

28 липня Україна відзначила День хрещення Київської Русі та 1000-річчя з дня успіння князя Володимира Великого. Президент РФ Володимир Путін в цей день на прийомі в Кремлі заявив, що Володимир Великий поклав початок створенню єдиної російської нації.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Порошенко, виступаючи на зустрічі з Всеукраїнською Радою Церков, у відповідь заявив, що князь Володимир, приймаючи християнство, зробив цивілізаційний вибір на користь Європи.