Громадянина Британії, який мешкає декілька років на території Саудівської Аравії, місцева влада засудила до публічного отримання 350 ударів батогом.

Про це пише The Telegraph.

Видання зазначило, що таке жорстоке покарання британець отримав за виготовлення вина в домашніх умовах.

Зазначається, що 74-річного Карла Андре заарештовали у серпні 2014 року. Тоді поліція виявила в його автівці декілька пляшок з домашнім вином.

Після арешту влада помістила затриманого до в'язниці "Бріман". Остання славиться тортурами і нелюдськими умовами утримання ув'язнених. У в'язниці Андре провів рік. Нещодавно суд виніс вирок, згідно з яким англієць повинен бути публічно побитим.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку
Показати ще

Як повідомило видання, діти Андре звернулися до британського прем'єр-міністра Девіда Кемерона з проханням втрутитися в ситуацію.

Читайте також: Саудівська Аравія обурена чеським перекладом "Сатанинських віршів"

"Йому зараз 74 роки, він тільки недавно пройшов лікування від раку і потребує медичної допомоги, так як хворіє на астму. 350 ударів батогом просто вб'ють його. Ми благаємо Девіда Кемерона особисто втрутитися і допомогти нашому батькові приїхати додому. Уряд Саудівської Аравії може послухати тільки його", - зазначив син винороба.

Прес-секретар МЗС Великобританії повідомив, що співробітники британського посольства в Ер-Ріяді намагаються допомогти громадянину своєї країни. Вони шукають будь-які можливі способи для його звільнення.