Туреччина заявила, що не допустить захоплень території з боку силового крила курдської опозиції в північно-західній Сирії поруч зі своїм кордоном за підтримки США і РФ.

Про це пише Європейська правда з посиланням на Reuters.

"Це ясно для нас, і з цим не варто жартувати", - сказав один з високопоставлених турецьких чиновників, коментуючи можливість перетину Євфрату сирійськими курдськими бойовиками.

Турецька влада побоюються зростання амбіцій курдських бійців, яких підтримує Вашингтон в якості ефективної сили в боротьбі з "Ісламською державою".

"Курди стають ближчими як зі Сполученими Штатами, так і з Росією останнім часом. Ми вважаємо їх терористичною групою, і ми хочемо, щоб всі країни розглянули наслідки їх співпраці", - сказав турецький чиновник.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою
Показати ще

Читайте також: Американські війська скинули 50 тонн боєприпасів сирійським повстанцям

Туреччина вважає, що Росія своїми повітряними ударами в Сирії надавала підтримку курдам. "За підтримки Росії PYD намагається захопити території на захід від Євфрату. Ми ніколи цього не приймемо", - сказав чиновник.

Чиновник відзначив, що Туреччина підняла це питання на зустрічах високого рівня з США, Європейським Союзом і Росією.