Британські авіакомпанії думають про введення збільшення вартості авіаквитків для людей з надмірною вагою.

Про це повідомляє Укрінформ.

Одна з британських компаній з'ясувала, що близько 58% мешканців країни не заперечуватимуть проти введення зважування пасажирів перед посадкою. Це потрібно для визначення доплати за квитки. Надмірно важкі пасажири будуть переадресовані на менш завантажені рейси.

Опитування HolidayExtras показує, що більшість англійців згодні з такими заходами: 45% ствердили, що для них нічого не зміниться, 6% наголосили, що це стане стимулом користуватися послугами авіакомпанії. Лише 21% опитаних заявили, що оголосять бойкот, якщо авіакомпанія введе цю систему.

Принцип зважування пасажирів ввели Pacific airline Samoa Air ще у 2013 році. Перед придбанням білета пасажири вказують кількість своїх кілограмів, і сплачують за 64 центів за кожен. Також вони зважуються в аеропорту.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Читайте також: Boeing створив економний літак зі складаними крилами (відео)

У компанії вважають, що нововведення виявилося вигідним для більшості пасажирів через дешеві тарифи, особливо для сімей, які подорожують з дітьми. До того ж, компанії це теж пішло на користь. На прибуток їм вдалося поповнити авіапарк.

Нагадаємо, що узбекистанські авіалінії користуються такою системою з серпня цього року.