Армія президента Сирії Башара Асада за підтримки Ірану, шиїтської організації "Хезболла" і російської авіації готується розпочати масштабну наземну операцію в районі найбільшого міста країни Алеппо.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на інформовані джерела, близькі до уряду Сирії.

Наступ стане продовженням операції проти бойовиків в провінції Хама. "У цьому районі йде підготовка до масштабного бою. Задіяні серйозні сили сирійської армії, елітні бійці "Хезболли" і тисячі іранців, які були перекинуті останнім часом", - розповів один з джерел.

Читайте також: "Ісламська держава" закликає до джихаду проти США та Росії

Друге джерело додав, що рішення про початок боїв в Алеппо вже прийнято, при цьому ставка, за його словами, буде зроблена на іранські підрозділи.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку
Показати ще

В даний час сирійська армія контролює західну частину Алеппо, інша частина міста знаходиться під контролем бойовиків з різних угруповань. На північ від Алеппо помірну опозицію тіснить "Ісламська держава".

Як повідомлялося, раніше президент США Барак Обама заявив, що підтримкою Дамаска президент Росії Володимир Путін демонструє погане керівництво, незважаючи на твердження Кремля про те, що він допомагає законному уряду боротися проти ісламістів.