Мексиканське міносвіти громадськості повідомило про штрафи у розмірі оплати праці за день для більш ніж 85 тисяч вчителів по всій країні. Стягнення пов'язано з прогулом уроків через участь у масових акціях протесту.

Про це пише ВВС.

Демонстрації працівників сфери освіти пройшли в Мексиці 12 жовтня відразу в декількох штатах. Уроки скасували для сотень тисяч школярів. Профспілки вчителів протестують проти реформи освіти в латиноамериканській країні.

Як повідомило Міносвіти, найбільше прогулів в той день зафіксували у штаті Оахака. Тоді майже 54 тисячі вчителів не прийшли на роботу. Також викладачі мітингували в штаті Мічоакан (16,4 тисячі). Всього штрафи отримали вчителі з 14 штатів.

В результаті за боротьбу за свої права страйкуючим довелося відповісти частиною своєї зарплати.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Читайте також: На Донбасі почався страйк шахтарів (фото)

Варто відзначити, що мексиканська освітня влада вже повідомила, що простежить за обов'язковим застосуванням штрафних санкцій щодо прогульників.

Як повідомлялося раніше, у травні французькі викладачі оголосили страйк. Він був пов'язаний з протестом проти планів соціалістичного уряду країни з проведення реформи шкільної освіти.