Автомобільний міст через Кольську затоку в російському Мурманську, що носить стратегічне значення, протягом більше, ніж п'ять місяців охороняв одягнений манекен.

Це виплило після перевірки, яку провела прокуратура - повідомляють російські ЗМІ.

У 2014 році ПП "Оберіг", яке охороняє стратегічні об'єкти в регіоні, підписало контракт з Мурманськавтодором. За умовами договору, на мосту необхідно було виставити чотири пости, що несуть цілодобові вахти.

Під час перевірки з'ясувалося, що керівник "Оберега" розпорядився виставити тільки три пости на літній час. Як не дивно, кошти нараховували за всі чотири, а на одному з постів стояв манекен в лижній масці і оранжевому жилеті.

Правоохоронці підрахували, що за весь час служби лялька "отримала" зарплатню у розмірі 320 тисяч рублів. Вони порушили справу за статтею - розкрадання чужого майна шляхом обману або зловживання довірою, вчинене у великому розмірі.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Читайте також: На відкритті алкомаркета в Росії дітей розважали стриптизерки (фото)

Нагадаємо, що це не перший скандал, причиною якого виявився манекен замість реальної людини. Так, у серпні журналісти опублікували фото, зроблені на кордоні між Китаєм і РФ, на яких видно, що замість прикордонника, на вишці було встановлено опудало у формі вартового.